Contes, cançons, receptes de cuina, manualitats, jocs, sortides, anècdotes.... que ens vols explicar? Comparteix les teves experiències amb la resta de pares i mares, junts tenim molt per aportar.

Es mostren els últims 5 artícles publicats, pitja a la barra lateral per veure les publicacions segons la categoria.

06 d’octubre 2008

Alimentació saludable per als més petits

Es per tots conegut que quan els nens comencen a menjar variat, es a dir a partir de l’any i mig o el dos anys, hi ha determinats productes i preparacions que, en general, no són gaire ben acceptats. Ens referim principalment a les verdures, el peix i també en ocasions les fruites. Es possible que us trobeu amb certes dificultats en l’acceptació de nous aliments, textures i preparacions, però amb paciència, perseverància i un xic d’imaginació, aconseguireu de mica en mica que el nen accepti una alimentació variada semblant a la de la resta de la família.

Es important ensenyar als infants a gaudir de la gran diversitat d’aliments i preparacions que caracteritzen la nostra gastronomia.

Quatre consells en relació a l’alimentació dels petits de la casa…

  • Es important la varietat d’aliments (pasta, arròs, llegums, patates, pa, ous peix, carns…verdures i hortalisses, frutites i lactis) amb diferents presentacions i utilitzant diferents tècniques de cocció i de preparació (bollits, vapors, coccions al forn, fregits…).
  • Cal que el nen mengi sol, amb l’ajut necessari (encara que probablement s’enbruti i embruti el seu voltant).
  • L’adició de sal i sucre en la preparació d’aliments no és necessària. Si s’afegeixen, cal fer-ho amb moderació.
  • La beguda per acompanyar els ápats ha de ser habitualment l’aigua, utilitzant puntualment sucs de fruita o llet, i evitant les begudes refrescants.
  • A partir dels 2 anys, es important que l’infant es vagi integrant a la taula dels adults.
    Recordi que les quantitats i els volums dels plats han de ser proporcionals a l’edat , els requeriments i sensació de gana dels infants.
  • En les postres, s’huria de donar preferència a les fruites i preparacions a base de fruites.
  • Es convenient disposar de la programació de menús del menjador escolar (si l’infant menja a l’escola), per tal de poder planificar una adequada complementació amb la resta dels àpats. Durant l’època de creixement l’infant va adquirint i configurant els seus habits i comportament alimentari. Es per aquest motiu que es un moment crucial per a l’aprenentatge d’uns hàbits alimentaris saludables i gratificants que l’ajudaran a creixer i gaudir de l’acte de menjar.