Una recepta ideal per fer aquesta setmana amb els nostres fills... quan es temps de menjar castanyes... també és temps de menjar panellets.
Ingredients
- 500 g de farina d'ametlla
- 450 g de sucre
- 200 g de patata
- 25 g de sucre
- 50 g de pinyons
- 2 ous
- 1 llimona
Recepta
En primer lloc bullirem les patates netes amb la pela fins que estiguin fetes (no s'han de desfer).
Quan la patata estigui freda, la pelarem i la xafarrem amb l'ajuda d'una forquilla, afegirem la farina d'ametlla, el sucre i la ratlladura de la llimona, quan la pasta estigui ben homogènia i compacta, anirem fent boletes i les passarem per la clara d'ou batuda, a continuació i enganxarem els pinyons.
Prepararem una safata per al forn, untada amb mantega perquè no s'enganxi, afegirem els panellets i ho posarem durant un 10-15 minuts a una temperatura de 220º.
També en podem fer diverses variants afegint coco ratllat, xocolata en pols, codonyat per sobre... o utilitzar moniato enlloc de patata.
Bona castanyada!!