Contes, cançons, receptes de cuina, manualitats, jocs, sortides, anècdotes.... que ens vols explicar? Comparteix les teves experiències amb la resta de pares i mares, junts tenim molt per aportar.

Es mostren els últims 5 artícles publicats, pitja a la barra lateral per veure les publicacions segons la categoria.

15 d’octubre 2008

A partir de 4 anys

LA BOMBA.

EDAT:

A partir dels 4 anys.

TEMPS APROXIMAT:

 10 minuts.

PARTICIPANTS:

6 o més.

MATERIAL:

Una pilota.

OBJECTIUS:

  • Gaudir del joc.
  • Aprendre a estar atent,
  • Desenvolupar la rapidesa.

EXPLICACIÓ DEL JOC:

S’escull un jugador per fer de rellotge de la bomba. El escollit s’asseu i és tapa els ulls; la resta de participants, és col·loquen fent una rotllana al seu voltant. Un dels jugadors tindrà a les mans una pilota que serà la bomba.

Quan el del mig diu: JA!!, els jugadors van passant-se la pilota tan ràpid com sigui possible. Si el jugador- rellotge diu: CANVI DE SENTIT tantes vegades com vulgui. Quan arriba a 25 diu: LA BOMBA S’APROXIMA i en arribar a 30 crida: BOOM.
El jugador que tenia la pilota en el moment de l’explosió s’asseu a terra amb les cames obertes. Per passar la pilota, els jugadors dels seus costats hauran de posar un peu entre les cames del que està assegut.

És repeteix el joc fins que queda un únic jugador.

ANTON PIRULERO.

EDAT:

Entre 4 i 99 anys.

MATERIAL:

No se’n necessita.

OBJECTIUS:

  • Aprendre a estar atent.
  • Agilitzar la ment.
  • Desenvolupar la rapidesa.
  • Coordinar ritme de la cançó amb les mans.
  • Gaudir del joc.

EXPLICACIÓ DEL JOC:

Els nens que van a jugar es disposen en forma de rotllana, de manera que es puguin veure entre ells.
Un dels nens farà el paper d’Anton Pirulero i la resta han d’elegir un instrument de música imaginari hi ha de fer com si el toques.
Al començar el joc cada nen toca el seu instrument imaginari, Anton Pirulero no en toca cap, el que fa amb el puny tancat de la mà dreta es dona cops a la barbeta i canta la cançó de l’Anton Pirulero:
                  ANTON PIRU PIRU LERO
                  ANTON PIRU PIRU LA
                  CADASCÚ QUE APRENGUI EL SEU JOC

                  I EL QUE NO L’APRENGUI

                  PAGARÀ, PAGARÀ UNA PENYORA.
En qualsevol moment l’Anton Pirulero deixa de donar-se cops a la barbeta, però continua cantant al moment que comença a tocar un del instrument d’un jugador.
En aquest moment el jugador que estava tocant el seu instrument i que ara també el toca l’Anton Pirulero a de deixar de tocar-lo per tal de donar-se cops a la barbeta i passar a ser paga una penyora.
Quan els jugadors estan molt atents al joc l’Anton Pirulero pot cantar més de presa i fer els canvis més ràpid per tal d’aconseguir d’agafar algun jugador distret.
Pot passar també que l’Anton Pirulero es confongui hi hagi de pagar penyora.

EL MOCADOR.

EDAT:

Entre 4 i 99 anys.

MATERIAL:

Un mocador.

OBJECTIUS:

  • Obligar a córrer ràpid.
  • Gaudir del joc.
  • Agilitzar el reflex físic.

EXPLICACIÓ DEL JOC:

Dos equips numerats i enfrontats separats a una distància i col·locats darrera d’una línea. Entre els dos grups es col·loca un nen amb un mocador gran. El nen del mocador amb la intenció d’agafar-lo i portar-lo al seu camp. El nen que no agafi el mocador ha d’atrapar-lo.

ADAPTACIÓ:
En lloc d’assignar un número a cada jugador, assignarem un objecte, o paraula (pilota, cotxe, nina,etc) per tan de facilitar la sortida, ja que en les edats més petites un número es abstracte per als nens i els nens no el recorden.